Weet u wat het met mij is? Ik heb af en toe echt wel autistische
trekjes. Ja, duhh, hoor ik sommigen denken, ‘vertel eens iets nieuws’. Af en toe maakt een wel erg monomane focus zich van mij meester om iets voor elkaar te krijgen
of te weten te komen. Ik maak mij er verder geen zorgen om hoor, maar ik betrap mij er wel regelmatig op. Zo bleven die ’18 nummers’ uit mijn vorige Crosby-blogje maar door mijn hoofd zingen. Ik kon het eigenlijk niet uitstaan dat er een nóg
vollediger concertregistratie moest bestaan van het bewuste concert van David
en zijn kornuiten. Ik ging weer aan de bak en na diep graven en zoeken is het mij toch weer gelukt. Ergens ver weg verstopt op het internet vond ik alle 18 songs op FLAC, volgens het begeleidend commentaar zouden de songs destijds van het soundboard zijn afgetapt. Wie zal het zeggen?
Ik heb nu David
Crosby’s ‘King Biscuit Flour Hour’ concert van 8 april 1989 helemaal volledig! Die extra vier nummers maken het verschil niet en ik
begrijp wel waarom ze zijn gesneuveld. Maar dat maakt niet uit, ik heb mijn
doel bereikt. Na het downloaden, omzetten naar ALAC en importeren in mijn
iTunes bibliotheek, heb ik vervolgens 2 CD’s gebrand en mijn creativiteit
gebotvierd:
Al met al een redelijk uniek album denk ik, maar het was mij alle moeite beslist waard. Het gemene scherpe randje in het hoog? No way, dit is een briljante opname!