De naam Snarky Puppy durf ik hier bijna niet meer te schrijven. Maar het kan niet anders, want Mark Lettieri is gitarist bij SP en was ‘dus’ een aanbeveling om naar een optreden van hem te gaan. In Rotterdam, in Grounds, vader en zoon ‘bonding’. We gaan wel vaker samen naar een concert en ik vind dat altijd erg leuk. Stijn had een paar weken geleden nog opgetreden voor Kunstbende in Grounds en het was dus een beetje vertrouwd. Het is een leuke tent, gevestigd in het voormalige gebouw van het Loodswezen. De vorige keer en ook nu weer moest ik steeds aan mijn oom W. denken. Een aardige lobbes van een man en een groot deel van zijn leven werkzaam als (Hoofd-)loods. Mooie verhalen kon hij vertellen over de Rotterdamse haven en ook van zijn leven op de grote vaart. Hij is er niet meer, maar zijn geest waart volgens mij nog een beetje rond daar in het gebouw aan de Pieter de Hoochweg.

Mark is een knappe vent die mij aan Gino Vanelli doet denken, maar dan met minder haar. Voor mooie gitaar-actiefoto’s dus een prima podiumartiest. De band bestond uit, naast Mark, twee drummers en de bassist van de ‘Funky Knuckles’, een jazz-fusion band uit Dallas.

Hoe het was? Er was geen reet aan… Het kwam totaal niet binnen. Geen groove, geen melodie, geen… niks eigenlijk. We waren vergeten dat D. ons had getipt voor dit concert en die liepen we natuurlijk tegen het lijf. D. is zelf een zeer begenadigd gitarist en die vond het ook niets. Het lag dus gelukkig niet aan ons. Mark en band speelden maar drie kwartier. Vreemd, maar in dit geval dus niet zo erg. We besloten na het optreden nog een biertje te drinken en daarna huiswaarts te keren. Toen klonken er plots keyboardgeluiden uit de zaal… Bleek dat de pauze voorbij was en dat het de beurt was aan de Funky Knuckles. Zonder Mark. Dat er twee separate concerten zouden worden gegeven was ons ontgaan. Funky Knuckles… dat was andere koek! Een set van vijf kwartier ‘krankzinnige jazz’ zoals Stijn het noemde. Energiek en vol power. Totaal authentiek en geen SP-derivaat. Briljant gespeeld, behoorlijk ingewikkeld, maar toch groovy en goed te volgen. Moeilijk te beschrijven eigenlijk, maar het was zeer de moeite waard.

Mark Lettieri en een bandlid van de Funky Knuckles verkochten aan het einde van de avond hun nieuwe CD’s. Beide nog niet in de handel of op iTunes. Ik durfde geen CD te kopen van de Dallas-boys, want dat vond ik lullig voor Mark. Ik ben een mietje, ik weet het. Maar, het werd toch nog een leuke avond en ik ga de nieuwe CD van de band uit Dallas zeker aanschaffen. Via internet.